Loading...
interiorLife

Modern Flair

In renovating their 1948 rambler, Spring Valley homeowners Brian and Joanne Barlia realized that gaining more usable space doesn’t necessarily require an addition. Instead, they decided to reorganize the interiors so they would work better for family living.

The two-story house had been remodeled by the previous owner, but was still in need of upgrades to create larger, more comfortable spaces. Among other drawbacks, the kitchen was cramped, the living room small and bedrooms were accessed from a narrow hallway.

“It had a very choppy layout with lots of rooms,” recalls Joanne Barlia, a volunteer fundraiser for the Ocular Melanoma Foundation. “Once inside, guests couldn’t figure out how to get back to the front door.”

With three sons and a daughter, the Barlias initially commissioned architect Ankie Barnes to extend the back of the house with a large family room. But they eventually decided against the project. “We ended up not wanting to increase the footprint of the house while reducing the size of the backyard,” says Brian Barlia, a real estate developer.

Source: homeanddesign.com

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *